IARU VHF Contest 2013 [6.-8.9.2013]

10.09.2013 23:15

Deň rekordov VHF 2013 OM3KDX KN19DB

Napísal: Peter OM0WR

Tento pretek mal byť naším posledným pretekom v terajšej sezóne 2012/2013. Počasie a predpoveď podmienok šírenia tropo bola výborná, veľmi sme sa tešili na nejaké pekné spojenia smerom na západ. To sa aj splnilo.

Chlapci v zostave Jano OM3CSO, Miki OM3QG, Milan OM3WFC a kontrola z Košíc Ivan OM0AM a Mišo OM8ASK vyšli na kótu už v piatok pred pretekom. Všetko týlovo zabezpečili, trocha sa odviazali z každodenných starostí a užili si to.

Ja som vyšiel k nim so svojou priateľkou Marienkou v sobotu na obed. Počasie výborné, viditeľnosť skutočne nádherná. Počas celého pobytu bolo vidieť odtiaľ Vysoké Tatry, čo sa stáva málokedy. Atmosféra v kolektíve „perfektná“, guľáš výborný, zariadenie, koncový stupeň a antény v poriadku. To dávalo dobrý predpoklad na dobrý výsledok, veľmi sme chceli urobiť 100000 bodov  a napodobniť skóre z  Poľného dňa na 144 MHz.

Pri zariadení sme sa striedali dvaja, OM0WR a OM3WFC. Signály zo západu nádherné, dovolávanie v pohode, až na „malý“ detail, o ktorý sa postarali naši susedia z Ukrajiny. Rušenie po celom pásme, najprv som odpojil predzosilňovač, potom som vypínal aj predzosilňovač na IC-746ke, aby som vôbec niečo prečítal cez ten rachot odzadu. Milan OM3WFC celý pretek nahrával, potom si ho pustím ešte raz, až moje negatívne pocity opadnú. Myslím, že v tomto prípade by nám nepomohol ani super najodolnejší prijímač. Škoda, podmienky boli výborné, zastavili sme sa na 245 QSO a cca. 98000 bodov, určite by to bolo viac, čím by sme prekonali svoje celkové maximum, smola. Ďalej to už nebudem komentovať.

Používali sme zostavu Milana OM3WFC, IC746 plus OM Power PA OM1002, antény fixné 4x6.el. na stožiari. Technicky všetko fungovalo výborne. Do budúcnosti máme ešte nejaké ciele, lepšie výsledky, ale to až v budúcej sezóne 2013/2014, ak to všetky súvislosti dovolia.

Ďakujem všetkým zúčastneným za príjemný víkend a všetkým staniciam, s ktorými sme nadviazali spojenia za trpezlivosť.

73. Dopočutia v pretekoch.

                                                

       Report                               Mapa QSO                                  Foto

 

                  Info zo súťaže na stránke Milana OM3WFC