3. subregionál 2017 (Poľný deň) 1.-2.7.2017

05.07.2017 14:32

OM3KDX Poľný deň 2017 KN18DQ

 

Tohtoročného Poľného dňa sme sa zúčastnili v zostave Laco OM3CA, Miki OM3QG, Peter OM0WR, Janko OM3ZAH.

Na QTH pri obci Petrovce sme prišli už v piatok poobede. Do večera sme postavili jeden anténny systém 4x6.el. YU7EF. Večer už začalo poprchávať a začali sa napĺňať predpovede počasia, ktoré neveštili nič dobré. V kuse pršalo skoro do začiatku pretekov. Nič príjemné, no počasie sme si vybrať nemohli. V sobotu sme postavili ešte druhú anténu 10.el. DK7ZB počas najväčšieho dažďa. A keď začal pretek, mohli sme sa opaľovať. Aspoň všetky namoknuté veci preschli. V nedeľu bolo pekné počasie, aj keď okolo obeda sa začalo znova zmrákať, tak okolo jednej poobede sme začali s rozoberaním antén, zariadenia a ostatných vecí a skončili.

Pri zariadení sa striedal Peter OM0WR, Laco OM3CA a v sobotu na chvíľu prišiel aj Milan OM3WFC. V sobotu poobede nás prišiel pozrieť aj Jožko OM3CNI a manželkou.

Použité zariadenie FT-847, delič výkonu a prepínač príjmu z dvoch antén, 2xPA OM1002+Tajfún, 2x elektrocentrála a niekoľko ďalších menej podstatných vecí...

Čo sa týka výsledku, boli aj lepšie roky, vyskúšali sme niekoľko nových vecí, takže z tohto pohľadu to nebolo najhoršie.

Ďakujeme všetkým za QSO a dopočutia v ďalších pretekoch.

 

                                  

              Prehľad                     Mapa QSO                        Foto